T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / HALİLİYE - Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

Ø Ağ İşletmenliği,

Ø Bilgisayar Teknik Servisi,

Ø Web Programcılığı dalında okulumuzda eğitim verilmektedir.

Ø Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

 


 











 Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

 

Web programcıları ve veritabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

 

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Web Programcılığı dalında Eğitim vermektedir. Ayrıca İş Yeri Açma Belgesi verilmektedir.

Bu Alanda Toplam Öğrenci sayısı : 186 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.11.2015 - Güncelleme: 24.11.2023 15:29 - Görüntülenme: 4448
  Beğen | 13  kişi beğendi